Totaal aantal pageviews

zaterdag 11 februari 2012

Intake ANW

Gister de intake gehad bij ANW (A New Way). We hebben er allebei een erg goed gevoel over. Eerst hebben ze uitgelegd wie ANW precies is en wat zij beogen. Daarna hebben we het over de keuze gehad voor het bureau in Amerika. We hadden al een duidelijke voorkeur en dat is Adoption Arc. We hebben goed contact met mensen die via hun geadopteerd hebben en met stellen die nu op hetzelfde punt zijn als wij. Daarnaast is Arc wat minder zakelijk in zijn contact, en wij zijn ook echt gevoels mensen dus als het iets minder zakelijk kan....., graag!

We hebben ook een boel uitleg gehad over de risico's als je voor Amerika kiest. Die zijn ons ook helemaal duidelijk en vinden we aanvaardbaar. ANW zal nu het contract gaan opmaken en nadat we die goed hebben doorgelezen sturen we hem weer ondertekend terug. Nu zijn we alvast begonnen met de flinke stapel aan papierwerk die geregeld moet worden. We hopen natuurlijk dat ons dossier zo snel mogelijk klaar ligt in Amerika.
Je wordt door de birthmother gekozen op basis van je brief en fotoboek. Het is nu dan ook aan ons om die zo goed mogelijk te maken. Het kost ons aardig wat zweetdruppels eerlijk gezegd.

We hopen toch wel dat we in 2013 naar Amerika af mogen reizen. We houden jullie op de hoogte!

6 opmerkingen:

Martin Bergman zei

Goed te horen dat het lekker loopt.

Wees gerust, als ze jullie foto's zien zijn ze gelijk verkocht.

Anoniem zei

Hoi lieverds

Weer een stapje verder en deze oma kijkt nu al steeds naar kinderspulletjes.....ietsje te vroeg.....maar zooo leuk
Jullie boek is vast net zo spontaan als jullie zijn,dus goed!Succes met de papierwinkel
Enne a.s ouders ik wacht met jullie af........
liefs Mirjam

Greet zei

Hoi Kanjers

Weer een stap verder.
Enne dat gaat helemaal goed komen,met jullie foto boek,spontaan
als jullie zijn.Daar kan toch NIEMAND omheen.

Liefs Greet

Anoniem zei

Ik zoek de knop 'vind ik leuk'

Groetjes Sharmila!

Anoniem zei

Hoi Thea en Rincke,

wat leuk dat jullie al zo ver zijn om daadwerkelijk aan een kinderkamertje en spulletjes te beginnen. Dan zijn jullie echt al zwanger, gefeliciteerd! Spannend hoor, hopelijk "laat de "bevalling" niet te lang op zich wachten..
Liefs,
Marion

Bas & Rene zei

Beste Rincke en Thea,

Na wat googlen jullie blog gevonden. Wij hebben in Q1 2012 de SAV voorlichtingen afgerond en hopen in Q2 onze beginseltoestemming te krijgen waarna wij ook graag via A New Way met ARC contact willen zoeken.

Jullie lopen dus iets voor in de procedure. Wij houden jullie blog goed in de gaten!

Jullie hebben het over risico's m.b.t. de USA; kunnen jullie eens aangeven wat dat zoal is? Op de ARC website staat een document om in te schrijven; geeft A New Way aan dat dit allemaal "opgeleverd" dient te worden? Wij zijn inmiddels al begonnen aan een fotoboek!

Wat goed om jullie "gevonden" te hebben, altijd mooi om dit soort avonturen te volgen!!

Bas & Rene